En herre med ständigt viftande svans! Glad, duktig och underbar!

Jeff, LD Startklass RLD N RLD F Conovers Castleknock

Jeff, Conovers Castleknock. Tajmingen kunde inte vara sämre men när en underbar och spännande kombination planeras och dessutom genomförs så kände vi (mest Brita om sanningen ska fram) att ett "nej tack" hade blivit något vi (återigen mest Brita) ångrat resten av livet...Castleknock ligger strax utanför Dublin (C.I.E. FI V-12 NO UCH SE U(U)CH SE V-13 SE V-14 -15 Castlerock Simply Magic) och ni som har koll vet att pappa kallas så till vardags. Mamma Mossa (Conover's Xtra Flow) vann Britas hjärta när de fuskade lite med dummies i väntan på att få äntra utställningsringen, den tjejen kan jobba! Pappa valdes utifrån sitt underbara temperament och arbetsegenskaper, han hade inte ännu riktigt slagit igenom som den framstående stjärna han idag är inom "vänstervarvsvärlden". Jeff är en härlig familjemedlem, en underbar arbetshund att lita på och naturligtvis något att visa i vänstervarv emellanåt. Han är gentil, ödmjuk inför sin förare men kan arbeta oerhört självständigt och med fullt förtroende för sin egen näsa och dess förmåga! Älskar att jobba utan att stressa upp i passivitet och väntan och det är en ynnest att få vara i hans sällskap! Matte Brita får tårar i ögonen när hon talar om sin "lille prins" och fyra, nu levande, vovvar trängs i hjärtat! Det är då man kan kalla sig rik!

 

Höfter/armbågar/ögon: HD:B ED: Ua (0) Ögonlysning: Ua.

Färg: BBEE, enbart svart.

Utställning: Cert, res-cert, BIM jakt (SSRK)

Jakt: 3 pris n kl B-prov. WT debut Unghundsderbyt 2016. Nionde plats av 54 startande i Unghundsklass på FM 2016, 87 p. Kennelmästare nybörjarklass med 95 p.

Viltspår: Planerad start i anlagsklass samt ev i ö kl under 2019.

Lydnad: LD Startklass. Planerad start Lydnad klass 1 2019.

Rallylydnad: RLD N (82, 96 och 91 p). RLD F (tre resultat över 90 p. på fyra starter) Trolig start Avancerad- och Mästarklass 2019.

Övrigt: BPH med skott genomförd, se skk.se. FB-R genomförd med skott, se skk.se

 

 

Nog kan man väl se vems son det är?

Pappa Dublin och mamma Mossa. Bilden på Dublin har används som framsidebild på den engelska rasklubbens årsbok...

Jeff nio månader

Jeff 3 år

Det är det här vi älskar!!!!

Debuten i Rallylydnad: två godk rundor av två starter! Och en andra placering av tjugo startande! Och nästan yngst i startfältet...15 mån. RLD N satt på tre starter!

Debut Rallylydnad Fortsättningsklass: 95 p och en 3:e placering!

RLD F spikade Jeff snabbt!

Där satt den! Första lydnadstiteln, LD Startklass. Efter bara tre träningstillfällen i år så fixde han de två sista uppflyttningsresultaten på dubbelstart samma dag...nu måste vi börja träna så nästa titel sitter!

B-flat flatcoated retriever

Brita Rydbäck

Håkan Hjelm

Lingvallsvägen 10

SE 805 98 GÄVLE

Sverige

026-168727

070-6776789 (Brita)

070-5746789 (Håkan)

brita.rydback@b-flat.se

hakan@tightfast.se

Copyright 2012 © All Rights Reserved