Brita


Född för en herrans massa år sedan men ålder är ju bara en siffra eller "a state of mind"! Flyttade mycket som liten p g a mina föräldrars arbete och har därför valt att inte flytta alls de senaste 20, snart 30, åren och trivs finfint i Norra Åbyggeby där vi förhoppningsvis gett våra barn en trygg uppväxt.


Föddes djurintresserd och hade hamster, strävhårig tax och kaniner under uppväxten. Skaffade 1983 min första flatcoated retriever efter några års sökande efter en ras som gillade det jag gillade: det mesta! Att de dessutom var otroligt vackra att se på gjorde inte valet svårt! Hittills har mer än ett tiotal flattar varit mina livskamrater under olika perioder och en del andra har passerat lite snabbare som träningshundar. Jag tränar jakt, rallylydnad, en del spår och annat sökarbete med mina hundar. Försöker meritera dem inom jakt, viltspår, på utställning, lydnad (mindre nu p g a tidsbrist) och rallylydnad. Jag har även provat agility (jag var oduglig...) och bruksgrenarna samt har tillsammans med min käre sambo haft en tjänstehund inom räddning och de två ingick under några år i den internationella räddninghundstruppen.


Jag har utbildad mig inom "hunderiet", t ex kommisarie/provledare retrieverjakt och avkommebeskrivare, (har inte uppdaterat och är inte aktiv inom detta för närvarande). Jag har varit aktiv inom styrelsen för SSRK Gävleborg som jakt (retriever) - och utställningsansvarig och även gjort två rundor i styrelsen för FRK Gävle-Dala, först som utbildningsansvarig och nu senast som sekreterare i samma klubb.


Det roligaste är, hur jag än vrider och vänder på det, att vara aktiv med våra egna hundar så det mesta av tiden läggs där. Djurintresset visar sig även i form av katter, islandshästar och sonens turkiska landsköldpadda. Skogen är en miljö jag trivs i men helst av allt är jag ute på havet! Musik är livsviktigt liksom att dansa. Party med trevliga människor kan jag inte få nog avär underbart även om det blir alltmer sällan tyvärr, eftersom jag tydligen är en morgonmänniska vilket jag inte blivit varse förrän åldern sa att jag var det... Tycker livet ska levas så fullt ut det går utan att riskera det. Är stolt över att ha levt mer än ett halvt sekel utan att ha varit berusad! Mitt motto: "I´m high on Life!". Till yrket är jag sjuksköterska med inriktning mot psykiatri och grundutbildad psykoterapeut med inriktning KBT.