Det skiljer sex år mellan bilderna....samma häst, samma flicka...

Min Gåva är världens BÄSTA!

Moa


Jag är född 1998 och uppväxt i Åbyggeby. Mina föräldrar tog kennelnamnet B-flat år 2000 och jag gick in som delägare 2021. Min första hund Raffe lärde mig mycket om tålamod och tillit. När han gick bort så köpte vi Sheldon för att bli min nya hund men han sa ''Nej tack'' och gick till mamma med svansen viftande. Året efter så skaffade vi en brun hane till mamma som vi döpte till Melker. Men han valde mig. Tillsammans har vi tränat och tävlat agility, freestyle, Teamwork to Music och rallylydnad med en hel del fina resultat.


2018 fick jag en liten prinsessa, en fodertik. Phoebe växte upp och sa ''Jag är ingen prinsessa, jag är Queen P'' och flög framåt i träningen. Hon fixade snabbt en championat-titel i viltspår och rallylydnad och 1:a pris vid  sin första start i nybörjarklassen på b-prov med Brita. Jag kör nu agility och jakt med henne. Planerar att starta öppen klass på jakten i höst och börja samla SM-poäng på rallylydnaden.


Efter att vår häst Lokkur dog 2014 tappade jag hästintresset lite men fortsatte rida på min gammeltant Gåva och på hetsiga Abba. Gåva gick tyvärr bort i feburari 2021, vilket var väldigt jobbigt då hon varit min bästa vän sen jag var 7 år gammal. Vi lärde många barn i vår by att rida och det tog hårt på så många mer än mig. Så då fick jag och vår sista kvarvarande häst Abba börja jobba ihop oss som ett team. Vi började pyssla med western ridning med våra hästvänner och upptäckte att vi kunde så mycket, om vi bara får reda på hur vi ska göra. I dagens läge så kan vi rida ut i storgrupp utan att hetsa oss fram, vi skrittar nu på lång tygel. Jag är otroligt stolt över henne och tacksam över de erfarenheter som alla hästarna har gett mig.


Jag har alltid haft en önskan att vara delägare med mamma i kennel B-flat, få chansen att föda upp hundar av den bästa kvalitén, både mentalt och fysiskt. Min förhoppning är att Phoebe ska bli den nya stamtiken i vår kennel. Hon är lätthanterad och har bra linjer bakom sig.


Till vardags kör jag lastbil och jobbar inom sambon företag, håller hundkurser då jag är certifierad SBK-instruktör. Har en liten dröm om att starta ett hund/hästpensionat i framtiden, hjälpa hemlösa djur och göra jorden till en bättre plats för de utan röst.

Inför "Flashen" i samband med BIS-finalen på "Stora Stockholm" 14 dec 2014. Tema: Kalas och prinsesstårta!

Ett samspelt team: Jag och Melker. Han är min första egna hund och den BÄSTA hund som finns! Vi har galet roligt ihop!