Moa


Jag är född 1998 och uppväxt i Åbyggeby. Min mamma tog kennelnamnet B-flat år 2000 och jag gick in som delägare 2021. Min första hund Raffe lärde mig mycket om tålamod och tillit. När han hastigt gick bort så köpte vi Sheldon som skulle bli min nya hund men han sa ''nej tack'' och gick till mamma med svansen viftande. Året efter så skaffade vi en brun hane till mamma som vi döpte till Melker. Men han valde mig. Tillsammans har vi tränat och tävlat agility, freestyle, Teamwork to Music, viltspår och rallylydnad med en hel del fina resultat. Han tog även en klassvinst med CK vid en av de fåtal utställningar han deltog i.


2018 fick jag en liten prinsessa, en fodertik. Phoebe växte upp och sa ''Jag är ingen prinsessa, jag är Queen P'' och flög framåt i träningen. Hon fixade snabbt en championat-titel i viltspår och rallylydnad och 1:a pris vid  sin första start i nybörjarklassen på b-prov med mamma. Jag kör just nu jakt och agility med henne. Planerar att starta igen i öppen klass på jakten och kanske satsa lite på rallylydnaden igen, vem vet, kanske börja samla SM-poäng.


Jag har alltid haft en önskan att vara delägare med mamma i kennel B-flat, få chansen att föda upp hundar av den bästa kvalitén, både mentalt och fysiskt. Min förhoppning är att Phoebe ska bli den nya stamtiken i vår kennel. Hon är lätthanterad och har bra linjer bakom sig.


Till vardags kör jag lastbil, ibland hjälper jag till i min sambos företag och håller hundkurser då jag är certifierad SBK-instruktör.

Det skiljer sex år mellan bilderna....samma häst, samma flicka...

Min Gåva är världens BÄSTA!

Ett samspelt team: Jag och Melker. Han är min första egna hund och den BÄSTA hund som finns! Vi har galet roligt ihop!

Inför "Flashen" i samband med BIS-finalen på "Stora Stockholm" 14 dec 2014. Tema: Kalas och prinsesstårta!