Jeff


J SE VCH SE RallyCH RLD N&F&A LD Startklass Conover's Castleknock

Tajmingen kunde inte vara sämre men när en underbar och spännande kombination planeras och dessutom genomförs så kände vi (mest Brita om sanningen ska fram) att ett "nej tack" hade blivit något vi (återigen mest Brita) ångrat resten av livet...Castleknock ligger strax utanför Dublin (C.I.E. FI V-12 NO UCH SE U(U)CH SE V-13 SE V-14 -15 Castlerock Simply Magic) och ni som har koll vet att pappa kallas så till vardags. Mamma Mossa (Conover's Xtra Flow) vann Britas hjärta när de fuskade lite med dummies i väntan på att få äntra utställningsringen, den tjejen kan jobba! Pappa valdes utifrån sitt underbara temperament och arbetsegenskaper, han hade inte ännu riktigt slagit igenom som den framstående stjärna han idag är inom "vänstervarvsvärlden". Jeff är en härlig familjemedlem, en underbar arbetshund att lita på och naturligtvis något att visa i vänstervarv emellanåt. Han är gentil, ödmjuk inför sin förare men kan arbeta oerhört självständigt och med fullt förtroende för sin egen näsa och dess förmåga! Älskar att jobba utan att stressa upp i passivitet och väntan och det är en ynnest att få vara i hans sällskap! Matte Brita får tårar i ögonen när hon talar om sin "lille prins" och fyra, nu levande, vovvar trängs i hjärtat! Om han ändå kunde få leva 35-40 år...One in a miljooooon. Det är då man kan kalla sig rik!


Höfter/armbågar/ögon: HD:B ED: Ua (0) Ögonlysning: Ua.

Färg: BBEE, enbart svart.

Utställning: Cert, res-cert x 2, BIM jakt (SSRK)

Jakt: 1 pris n kl B-prov, för övrigt enda 1 pris av 18 startande på provet. WT debut Unghundsderbyt 2016. Nionde plats av 54 startande i Unghundsklass på FM 2016, 87 p. Kennelmästare nybörjarklass med 95 p. Vinnare av Dual-Purpose på FRK Gävle-Dala's sektionsmästerskap 2022.

Viltspår: Se titel. SEVCH

Lydnad: Se titel, LD Startklass. Planerad start Lydnad klass 1 2023.

Rallylydnad: Se titlar.

Övrigt: BPH med skott genomförd, se skk.se. FB-R genomförd med skott, se skk.se

Avel: En kull på kennel Conover's 2020-08-24 på 10, 4 hanar och 6 tikar, samtliga svarta. Alla röntgade: 3 A, 4 B och 1 C. Fria armbågar på de 8 som har röntgat, Ua. För mer info om den kullen tryck här