Melker, en prins med den vackraste leverbruna färgen någonsin, tyvärr ljus när solen ligger på... Sex år på bilden och tyvärr lite urfälld. Fler bilder finns längst ner på denna sida.

Melker

SE VCH RLD N RLD F  RLD A LD Startklass Almanza Road Runner

Melker, SE VCH RLD N RLD F Road Runner. Brita kunde, trots den underbara Sheldon, inte komma över längtan efter en brun vovve och när möjligheten att få välja bland flera bruna hanvalpar ur en spännande kull var det självklart att slå till! Melker har en underbar mörk leverbrun färg, vacker konstruktion, ljuvligt uttryck och härligt temperament. Tyvärr valde Melker inte Brita utan Moa och han ägs numera numera enbart av Moa och de är ett tajt team. En glad kille med aptit på det mesta, bär ALLT från gem och hårspännen till gäss! Lättlärd och alltid pigg på jobb! Mild i kontakten med sin förare och vill vara till lags. Gillar att samarbeta och är mycket, mycket lojal, lättförd och lyhörd...Melker är en trygg kille (se reslutatet från BPH) som älskar sin matte över allt annat! Å den känslan är besvarad...:) Det här är en duo att hålla ögonen på!


Att förlora den bästa vän jag någonsin haft är jobbigt, men att se tillbaka på alla år vi fick tillsammans, tänka tillbaka på allt vi hann göra(vilket var mycket) gör mitt hjärta varmt. Du valde mig från första dagen och jag valde dig varje dag efter det. Jag förstod inte hur mycket tid vi hade tillsammans förrän nu i efterhand då jag tänker tillbaka. Vi har gjort så mycket. Agility, freestyle, Ttm, räddningssök, rallylydnad och livet. Jag älskade hur du tittade på mig med dina bärnstensögon och hur din varma tunga slickade bort mina tårar under mina tonår. Din sista dag i livet så gjorde du lika. Du såg på mig och jag kunde känna all kärlek du gav och hörde dina tankar. Du var min själsfrände från dag ett och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är väldigt tomt utan dig. Jag älskar, saknar och längtar efter dig min bästa vän. Hoppas vi ses igen. Din Moa.


Höfter/armbågar/ögon:  HD: A, ED: 0, ögon: ua.

Utställning: CK och klassvinst öppenklass SSRK Ulriksdal 2017, BIM inoff (vuxen). Sparsamt visad på utställning.

Jakt: Tränas med dummie och vilt.

Viltspår: Se titel.

Lydnad: Se titel

Rallylydnad: Se titlar.

Freestyle/Teamwork to music: Tävlingsdebut med en vinst i Freestyle 6+ och en nionde placering individuell freestyle klass 1 vid Ungdoms SM! Snacka om kanonstart! En femteplacering i SM TTM! Samma lag som vid USM, se film nedan.

Agility: KM GHU 2016: En andraplacering i lätt klass. Två diplom i hoppklass.

Övrigt: Genomförd BPH med skott (beskrivaren ville ha honom;)) Melker tränar även drag med Moa.


           

"Min bror och jag", Sheldon och Melker mars 2014

          7,5 veckor och första kajan!                                        9 veckor


Melker 5 mån


Melker 4 mån


         Pappa Viggo, NO UCH Paradox Double Dutch       Mamma Joy, LP1 SE U(U)CH Almanza Love Of My Life

Melker snart tre år, juldagen 2015

Dessa två bilder är tagna med tre veckors mellanrum...tänk så mycket solljuset gör med färgen på en hund. Obs! Inte solblekt. Melker är tre år på dessa två bilder.

Melker 4 år

Melker 4 år

     

            7,5 veckor                                                                    "Utomhusbadsdebut": -Jag stannar här!

Almanza Road Runner, Melker, 12 veckor!


Melker 8 månader


Melker, ett år!


Melker Melkersson, "Melcurion", Curre, den bruna f-n (sagt med värme!)...kärt barn har många namn...